• 17/05/2024
  • Hoşgeldiniz

Emzirirken şık olmak hayal değil

Bebeğinizle en özel anlarınızı paylaştığınız emzirme döneminde, bebeğinizi sadece evde değil dışarda da emzirebileceğinizi göz önüne alarak daha kullanışlı ve mahremiyetinizi koruyacak giyisiler giymeniz önemlidir. Kendinizi hem rahat hem de şık hissedebileceğiniz tasarımlardan, zevkinize uygun kıyafeti seçerek çevrenize ışık saçabilirsiniz.

Anne-bebek ilişkisinde en değerli zaman dilimi emzirme dönemidir. En az gebelik dönemi kadar özel olan bu dönemde annelerin kendini rahat hissetmesi oldukça önemli. Ev dışında olduklarında da bebeklerini sıklıkla emzirmeleri gereken annelerin bu duruma uygun kıyafet giymeleri gerekir.  Emzirme döneminde giyinirken bebeğinizi her zaman ve her yerde emzirebileceğinizi düşünerek, emzirme işlemini kolaylaştıracak ve kendinizi rahat hissedecek giysiler seçmenizi öneririm. Tüm bunların yanında elbette kıyafetin tasarım ve şıklığı da önem taşıyor.

Emzirme döneminde rahat ve şık olabilirsiniz

Emziren bir anne öncelikle rahat kıyafetler tercih etmelidir. Ne kadar esnek kıyafetler giyerseniz gün içerisinde o kadar rahat edeceğinizi sakın unutmayın. Vücudu sıkan dar kıyafetler, anneyi emzirme esnasında olumsuz etkileyeceği gibi bebeği de olumsuz etkileyebilir. Önden düğmeligömlekler, fermuarlı bluzlar, likralı tişörtler ve emziren anneler için tasarlanmış elbiselereemzirme döneminde oldukça sık ihtiyaç duyacaksınız. Bel kısmı lastikli kıyafetler bu dönemde sizi diğer kıyafetlere nazaran daha çok rahat ettirebilir. Eğer gömlek giymek isterseniz önü düğmeli gömlekler yerine çıtçıtlı olan gömlek modellerini tercih edin. Bu sayede sıklıkla düğme açıp kapatmakla uğraşmak zorunda kalmayacaksınız. Tek hareketle gömleğinizi açıp kapatabilmek de sizi sıkıntıdan kurtarır. Düğmelerle uğraşmak istemiyorsanız bir beden büyük tişört giyebilir, emzirme saatinde bebeğinizi tişörtün içerisine sokabilirsiniz. Hamilelik sonrası kalan fazla kilolarınızı gizlemek istiyorsanız koyu renk kıyafetler tercih edebilirsiniz.

Bebeğinizin dışardayken acıkması durumunda size en büyük kolaylığı sağlayacak olan emzirme önlüklerinden mutlaka bir iki adet edinmelisiniz.  İsterseniz renkli ve spor tarzda, biraz daha şık olmak isterseniz koyu tonlarda bir önlük tercih edebilirsiniz. Böylece meraklı bakışlardan rahatsız olmadan bebeğinizin karnını rahatlıkla doyurabilirsiniz. Bu dönemde kullanacağınız aksesuarlar ise sizi ve bebeğinizi rahatsız etmeyecek parçalar olmalıdır. Unutmayın mutlu bir anne mutlu bir bebek demektir.

İmaj Danışmanı

Burçak Ilıman