• 22/10/2024
  • Hoşgeldiniz

Anneler için 6 giyim önerisi

Gebelik sürecini atlatıp anne olarak hayata devam etmeye başlamak yaşam tarzımızı değiştirdiği gibi giyim şeklimizin de değişmesine neden oluyor. Çocuğumuzun peşinden koşarken kendimizi ihmal etmeyip günlük hayattaki varlığımızı devam ettiriyor olmalıyız. Kendimize de iyi bakmalı, güzel görünmeli ve kendimizi iyi hissetmeliyiz. Peki nasıl?

6 küçük öneri:

Rahatlığınızı kıyafetlerinize yansıtın

Çocuk demek eğilip kalkmak, koşuşturmak, rahat rahat oturamamak demek. Bu nedenle kıyafetlerinizin tüm bu hareketlere izin verecek derecede rahat olmasına dikkat etmelisiniz. Tabii bu demek değil ki penyeleri çekin başka da bir şey giyinmeyin. Mesela kalem bir pantolon yerine bol paçalı geniş bir pantolon tercih edebilirsiniz. Üzerinize de düğmeleri size her daim sıkacak bir gömlek yerine geniş bir bluz seçebilirsiniz.

Tek parça elbiseler seçin

Çift parça kıyafet demek iki kere düşünmek, bir şeyleri bir şeylerle uydurmak için ayna karşısında vakit geçirmek demek. Bunun yerine pratik bir yol tercih edip tek parça bir elbiseyi seçerek hem stil hem de rahat olabilirsiniz.

Basit renkler tercih edin

Fazla renk, uyum sağlamak için fazladan efor harcamak anlamına geliyor. Ancak çocuğunuzun peşinden koşturduğunuz için siz bu zamana sahip değilsiniz. Bu nedenle kıyafetlerini alırken; beyaz, bej, siyah, kahve, lacivert gibi natürel tonları tercih etmenizi tavsiye ediyorum. Bu tonların her biri birbiri ile güzel duracak ve sizi yormayacaktır.

Aksesuarların gücünden yararlanın

Çok basit bir kıyafetle dışarıya çıkmış olabilirsiniz. Ancak doğru bir aksesuarı o kıyafetin doğru yerine kondurarak farklı bir stil yakalayabilirsiniz. Bir şapka, bir gözlük ve belki de bir fularla o basit kıyafeti, düşünülmüş stil bir kıyafete dönüştürebilirsiniz.

Özenli görünmeyi elden bırakmayın

Rahatlık ve özensizlik arasında çok ince bir çizgi bulunuyor. Bu nedenle spor kıyafetleri tercih ederken, mesela dar paça bir kot giyerken altına terliğinizi değil de spor ayakkabınızı geçirmelisiniz. Spor kıyafetler basit tarzları ile sizi hem şık hem de stil gösterecek en önemli silahlarınızdır.

Kolay temizlenebilir kumaşlar hayat kurtarır

Miniğinizin peşinde koşarken onunla birlikte siz de çok kirleneceksiniz. Bu nedenle kıyafetlerinizi seçerken pamuklu ve kolay temizlenebilir kumaşlardan yapılmış olmalarına dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. Böylece temizlemek de kirletmek de çocuğunuzla birlikte vakit geçirirken daha kolay olacaktır.

Stil ve İmaj Danışmanı 

Burçak Ilıman