• 17/05/2024
  • Hoşgeldiniz

Çocuklar dilediği gibi giyinsin

Çocukların giyeceği kıyafetleri seçmesi, gelecekte kendi seçimlerini belirleyebilecek bireyler olarak yetişmesine sebep oluyor. Kararlarını kendi verebilen, özgün düşünce yapısına sahip bireyler de şu an takip ettiğimiz, çığır açan kıyafetleri tasarlayabiliyor ya da bir moda ikonu olabiliyor. Modayı takip etmek şık olmak için yeterliyken, modayı yaratmak yalnızca hiç kimsenin cesaret edemeyeceği renkleri ve kombinleri giyinmekten geçiyor.

Çocuklar kendi giysilerini seçmeli fakat onları tamamen de özgür bırakmamalıyız. Kış soğuğunda ince bir t-shirt giymek isterse tabii ki müsaade edemeyiz. İstemediği bir kıyafeti çocuğunuza giydirmek zor olabilir. O yüzden seçimlerini belli sayılarla sınırlamak belki de en doğrusu olacak. Örneğin kışın, yazlık kıyafetleri çocuğunuzun göremeyeceği yere kaldırmak yerinde bir davranış olacaktır.

Destekleyici cümleler kurun

Çocuklar aslında annelerini taklit eder. Sizin stil sahibi olmanız, çocuğunuza da ister istemez geçecektir. Seçtiğiniz kıyafetler çocuğunuzun gözünden kaçmaz ama yine de sizden farklı giyinmek isteyebilir. Çocuklarının seçtiği giysileri beğendiğinizde takdir etmek, beğenmediğinizde ise eleştirel konuşmamak en iyisi. “Bu bluzun altına kırmızı ayakkabıları giysen daha iyi olur” gibi destekleyici cümleler çocuğunuzu daha fazla motive edecektir.

Zevk geliştirmesine izin verin

Çocuğunuzun kıyafet seçimleri için aşırıya kaçmamak şartıyla, esnek olmaya çalışın. Kendi düşüncelerine saygı duyduğunuzu hissedecektir. Kıyafet seçimini, birlikte paylaştığınız bir geleneğe dönüştürmek eğlenceli olacaktır. Sadece çocuğunuzun kıyafetlerini değil, kendiniz için seçtiğiniz kıyafetleri bile çocuğunuza sorabilirsiniz. Bırakın çocuğunuz zevk geliştirsin! Ayrıca çocuğunuzun kıyafetlerini kendisinin giymesine izin vermeniz, çocuğunuzun kendine yettiğini hissettirecektir.

Stil ve İmaj Danışmanı 

Burçak Ilıman