• 22/10/2024
  • Hoşgeldiniz

Emzik seçmenin püf noktaları

  • 11.04.2019

Emzik kullanmak sakıncalı mı, değil mi? Uzmanlar yanlış emzik kullanımının zararlı  olabileceğini dile getiriyor. Ancak doğru seçim yapılırsa emzik, bebeğinizin en iyi arkadaşı olacağı gibi hayat kurtarıcı bile olabilir. Emzik bilinçli kullanıldığı zaman bebeklerin doğal emme iç güdüsünü tatmin ediyor ve güven veriyor.

Doğal emzik kategorisinde dünya lideri Natursutten, emzik seçimi ve kullanımı ile ilgili dikkat edilmesi gereken püf noktaları sıralıyor:

• Miniklerin yaşına ve gelişimine uygun boyutlarda emziği seçin. Bebeklerin doğal damak gelişimini desteklemeye yardımcı olan emzikleri, onların yaşına ve gelişimine uygun boyutlarda seçmek gerekiyor. Kendisine uygun seçilen emziğe bebekler hiçbir yabancılık çekmeden alışıyor.

• Doğal bir alternatif olan kauçuk emzikleri tercih edin. Bebeklerini her şeyin en sağlıklısı ve en güzeli ile büyütmek isteyen ebeveynler için kauçuk emzikler mükemmel bir seçenek. Silikon emziklere göre daha doğal ve sağlıklı olan kauçuk emzikler, tek parça olarak üretildiği için bakteri ve kir birikmesine sebep olan parça aralıklarını ve çatlakları da engelliyor. Özellikle yeni diş çıkaran ve bu dönemde ısırma eğilimi gösteren bebeklerde kauçuk emzik kullanmak daha faydalı.

• Belirli aralıklarla emzikleri değiştirin. Bu durum bebeğinizin emziği ne kadar güçlü ve sıkı emdiğine bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Emzik uçları zamanla kullanıma bağlı olarak aşınma, yırtılma veya renk değişikliği gibi belirtilerle deforme olabiliyor. Bu yüzden miniklerin sağlıklı gelişim gösterebilmesi için emzikleri belirli aralıklarla değiştirmek gerekiyor.