• 22/10/2024
  • Hoşgeldiniz

Anneler ile geleceğe

  • Aslı Aydoğdu
  • Aile Danışmanı - Yaşam Koçu Ailebebek TV Kurucu
  • 15.09.2017

Çocuk bezi markası Canbebe, harika bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. "Anneler ile geleceğe" projesiyle bebek dünyasındaki ayrıcalıkları kaldırmayı hedefliyor. 

Canbebe, her annenin ve  bebeğin fizyolojik ve psikolojik gereksinimlerini karşılayabilme hakkı olduğunu savunarak bu gelişimin temelinin 0-36 aylık dönemde anne kucağında oluştuğunu belirtiyor. Çocuk yetiştirirken annelerin ihtiyaç duyduğu bilgileri konunun uzmanları aracılığı ile anlatmak ve sağlıklı çocuklar yetiştirebilmeleri için 9 ilde, 14 farklı lokasyonda, 14.000 anneye ulaşmayı hedefliyor. 

Ontex Türkiye Genel Müdürü Burak Kayahan projenin çıkış noktasını ve hedefini şu sözlerle açıkladı: "Her bebek biricik ve özeldir. Şartlar ne olursa olsun her bebeğin kuru kalmaya hakkı var. Buradan yola çıkarak her geçen gün teknolojimizi ve ürün alternatiflerimizi geliştiriyoruz. Bebeklerin kuru kalma ve en iyi şekilde bakılma hakkı varken annelerin de bebeğini büyütürken doğru bilgiye ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Canbebe Belçika merkezli Ontex Global'in çatısı altında büyüse de, Türkiye'de doğmuş bir marka. Türk annelerine karşı kendimizi sorumlu hissettik  ve 'Anneler ile Geleceğe' projesini gerçekleştirdik. Pazarlama ekibimizin uzun zamandır üzerinde çalıştığı bu projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

Çocuk Gelişim Uzmanı Özge Selçuk Bozkurt, Bebek Hemşiresi Esra Ertuğrul ve Beslenme Uzmanı Yeşim Özden Gün ile il il dolaşıp annelere el uzatacak ekibin moderatörlüğünü Seren Fosforoğlu gerçekleştirecek. Anneler; bebeklerinin uyku düzeni, emzirme, ek gıdaya geçiş ve gelişimi ile ilgili bebek büyütürken aklına takılan soruların cevaplarını bulma şansı yakalayacak. Ücretsiz gerçekleşen etkinliklerin sonunda Canbebe'nin anneler için süpriz hediyeleri de olacak. 

20 Eylül'de İstanbul Beylikdüzü'nde başlayacak etkinlik Trabzon, Erzurum, Gaziantep, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya ve Adana'da Ekim ve Kasım ayları boyunca devam edecek.