• 17/05/2024
  • Hoşgeldiniz

6-12 yaş çocuklara florürsüz diş macunu

  • 17.06.2019

6 ile 12 yaş aralığında çocukların süt dişlerinin daimi dişler ile yer değiştirdiği döneme “karışık dişlenme” deniliyor. Çocuklar bu dönemde, eksilen diş boşluklarına yemek artıklarının birikmesi, yeni çıkan dişlerin diş etine uyguladığı basınç ve aşırı şeker tüketimi gibi nedenlerden dolayı diş ve diş eti hastalıklarına yatkın oluyor.

6-12 yaşları arasında çocukların ağız hijyenine ekstra özen göstermek ve doğru diş macununu tercih etmek çok önemli. Benim tavsiyem, kesinlikle içeriğinde florür ve SLS bulunmayan ürünlerin tercih edilmesi yönünde. Florür çocukların hipofiz bezlerinde kireçlenmeye yol açıyor, tek başına uzun uzun anlatılması gereken bir konu. Başka bir yazıda bu konuya uzun uzun yer vereceğim. Şimdi gelelim iyi bir diş macunu önerisine...

Çocukların ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen florür ve SLS içermeyen diş macunlarını artık raflarda kolayca bulabiliyoruz. Eğer kararsız kaldıysanız ve hangisini kullanmalıyım diyorsanız size çikolata, karamel ve orman meyveli seçenekleri ile 2 farklı alternatifi bulunan R.O.C.S. Junior’u önerebilirim. 

İçeriğinde Florür ve Sodium Lauryl Sulfat (SLS) yer almayan R.O.C.S. Junior 6-12 yaş diş macunu, tadından dolayı çocukları düzenli diş fırçalama konusunda motive ediyor. Yanlışlıkla yutulduğunda da endişelenmenize gerek kalmıyor. Bu arada diş macununun daha etkili koruma sağlaması için, dişler fırçalandıktan sonra ağzın çalkalanmaması öneriliyor. Bu da yıllardır yaptığımız yanlış uygulamalardan biriymiş, ben de yeni öğrendim.